Cada 40 segons algú es suïcida al món. Fotografia: Pexels
/

El suïcidi: la pandèmia silenciosa

Per: Víctor Pérez, Marc Garcia, Martí Farré

Durant l’any 2020 i el 2021, hem conviscut amb dues pandèmies, una visible i amb efectes a nivell mundial, el Covid-19, i una altra desilenciosa, amenaçant i globalitzada: la del suïcidi.

Una de cada 100 morts al món segons l’Organització Mundial de la Salud són per suïcidi, sent una de les principals causes de la mort de tot el planeta. Però hi ha més: una de cada quatre persones patiran un trastorn mental al llarg de la seva vida. I d’aquestes, entre el 35% i el 50% no rebran cap tractament o no rebran l’adequat, segons el Col·legi de Psicòlegs de Madrid.

A Espanya, es produeixen al voltant de deu suïcidis diaris. Casos que en la seva majoria s’oculten sota l’estigma, el tabú i el silenci que envolta una realitat que causa en torn a un milió de morts en el món cada any, una mort cada 40 segons. 

Nosaltres creiem que s’hauria de donar molta més importància a la salut mental, ja que la gran majoria dels suïcidis són en adolescents d’entre 13 i 17 anys i això és provocat per problemes que tenen durant el seu dia a dia, com bullying a l’institut, ciberbullying per xarxes, problemes a casa… Una opció que creiem que aniria molt bé és a l’institut seria implementar una matèria de salut mental, i així prevenir-ho i poder ajudar a aquelles persones que pateixen d’això.